Συγγραφείς

O/Η ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΩΤΑ-ΑΝΝΑ έχει γραψει: 1 βιβλία

ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ (2014)


noimageΗ Άννα Στέργιου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και κατάγεται από την Ήπειρο. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και χορό στην Αθήνα. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, από το 1994. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο και το επαρχιακό ρεπορτάζ, με δημοσιογραφικές έρευνες αλλά και με το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ για λογαριασμό του περιοδικού Γεωτρόπιο. Επί μια δεκαετία ήταν διαπιστευμένη συντάκτρια στο Ίδρυμα Ωνάση, με το οποίο πραγματοποίησε πολλές αποστολές στο εξωτερικό, ενώ έχει εργαστεί ως συντάκτρια, εκφωνήτρια ειδήσεων και ραδιοφωνική παραγωγός στο ραδιοσταθμό Αιγαίο FM, και ραδιοφωνική παραγωγός στο σταθμό Alpha. Τον Αύγουστο του 1999 το άρθρο της «Ο πόνος του εχθρού έσβησε το μίσος», που δημοσιεύτηκε στις στήλες της Ελευθεροτυπίας, έκανε το γύρο του κόσμου. Αναδημοσιεύτηκε στον τουρκικό Τύπο, Sabah και Star, εκφωνήθηκε σε τουρκικά κανάλια, στους New York Times, την Boston Globe, την International Herald Tribune κ.ά. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα Ήπειρος, το περιοδικά Lobby και Λιμάνι, τo free press έντυπο Pass to Port και τnv Αγροτική Ευκαιρία.
Για την προσφορά της στη δημοσιογραφία και το πρώτο της μυθιστόρημα Τα μάτια του φόβου από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη ανακηρύχθηκε το 2005 «Γυναίκα της χρονιάς» για το νομό Θεσπρωτίας, από το Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου, ενώ τιμήθηκε και απ' το Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας - Παλαιού Φαλήρου. Από το Δεκέμβριο του 2010 διαπιστεύτηκε από την Ελευθεροτυπία ως συντάκτρια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η συνέντευξη που πήρε απ' τη γερουσιαστή της Αργεντινής Λάουρα Μοντέρο (5/10/2011) με τίτλο: «Αυτά τα μέτρα θα σας "σκοτώσουν"» συζητήθηκε έντονα και αναδημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο σε πάνω από 250 sites και blogs.
Εργάζεται μέχρι σήμερα στην Ελευθεροτυπία ως υπεύθυνη του αγροτικού και του τουριστικού ρεπορτάζ και ως αρχισυντάκτρια στο Agrocapital.gr

πηγή: Προσωπικό αρχείο